det är äntligen vår, nästan sommar till och med! det börjar med andra ord bli dags för lite annan sorts mat. sådan som går fort. detta recept går förstås att göra med hemmagjorda falafelbollar, men dessa är köpta. lägg de frysta falafelbollarna i stekpannan tillsammans med olivolja på svag värme och skaka om i pannan då och då. tillsätt gärna lite olja under stekningen också. medan falafelbollarna steks, rensa bort en del av den gröna blasten från salladslöken. skär den sedan på längden och skölj delarna ordentligt. stek dem på svag värme i olivolja. när de mjuknat, tillsätt en skvätt äppelcidervinäger och hackad bladpersilja och dra dem undan värmen. myntayoghurten gör du genom att finhacka rikligt med färsk mynta samt vitlök och chili och blanda i turkisk yoghurt. smaka av med flingsalt och lite rivet citronskal. servera gärna med lite rostade solrosfrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar