2012-07-20
pannkakor med lättvispad grädde och färska hallon
jag är egentligen inget fan av pannkakor men catrine önskade sig det i veckan så jag gjorde ett lass. detta recept räcker till ungefär sexton halvstora pannkakor. börja med att blanda 2 1/2 dl dinkelmjöl med en nypa salt. vispa sedan i 3 dl mjölk till en slät smet. knäck i tre ägg, blanda med ytterligare 3 dl mjölk. slutligen, smält en rejäl klick smör och vispa i och stek i smör. jag använde teflonpanna och ett tunt lager smet till varje lagg och resultatet blev en hög med mjuka, men ändå krispiga pannkakor. vi åt dem med lättvispad grädde och färska hallon - som en förnimmelse av en sommar som aldrig verkar komma. på grund av att pannkakorna är osötade funkade det även att göra en crêpesvariant av dem dagen efter.
Etiketter:
hallon
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar