2011-02-21

panerad tofu med spenatcurry


en mild, men samtidigt kryddig liten rätt. till den panerade tofun behövs ett paket tofu, ett ägg, en skvätt grädde, mjöl och ströbröd.skiva tofun i halvcentimeter tjocka skivor. vänd i mjöl, doppa i äggblandningen och lägg därefter i ströbröd. till spenatröran behövs fryst eller färsk bladspenat, en fint skivad gul lök, vispgrädde, färsk chili, vitlök, färsk ingefära, madrascurry, spiskummin, gurkmeja och paprikapulver. hetta upp olja och stek lök, vitlök och kryddor. när löken blivit mjuk, lägg i bladspenaten. låt blandningen koka ihop tills spenaten är mjuk. stek under tiden tofun i riktigt med smör blandat med olja för att kunna hålla en hög temperatur utan att det bränner. en festlig vardagsrätt som värmer gott i kylan.

Inga kommentarer: