2011-07-21

nypotatissallad med fetaost och chili


ljummen nypotatissallad är en av mina favoriträtter på sommaren. i den här varianten kombineras den krämiga fetaosten, med färsk röd chili och valnötter. till detta recept behövs nypotatis, fetaost, färsk gräslök, färsk röd chili, vitlök, valnötter, olivolja, citron och svartpeppar. börja med att koka den oskalade potatisen i generöst saltat vatten. medan potatisen kokar kan man passa på att smula fetaost, finhacka gräslök, en vitlöksklyfta, och röd chili efter smak. rosta också valnötterna i torr stekpanna. när potatisen är kokad, lägg ett hushållspapper över kastrullen och låt dem ånga av en stund. när de svalnat av något, halvera eller kvarta dem, beroende på storleken. lägg potatisbitarna i en skål. ringla över rikligt med olivolja och pressa över färsk citronsaft, riv över nymalen svartpeppar och blanda. potatisarna suger snabbt åt sig, men det går att tillföra mer vätska i slutet och salladen känns torr. fetaosten brukar tillföra den sälta som behövs, men det går förstås att salta ytterligare. blanda därefter i resterade ingredienser och toppa med de rostade valnötterna. variera salladen med andra sorters ost, örter och nötter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter gott med nötter i en potatissallad. Vad skulle du servera den till?

malinda sa...

Ja, det är det verkligen! Jag brukar servera den som den är. Passar bra som lunch eller lättare middag.