2011-09-15

varm choklad med pudrad kanel


när jag var liten drack jag varm choklad till frukost varje morgon. mina föräldrar gjorde den på olika sätt; mamma blandade och värmde alltsammans i en kastrull, medan pappa blandade kakao, socker med lite mjölk i en kopp och slog på varm mjölk. pappas sätt smakade lite mer eftersom en del av kakaoblandningen lade sig på ytan när mjölken hälldes i. när jag gör choklad brukar jag välja detta sätt. här blandade jag två teskedar kakao, en tesked socker och en knivsudd vaniljpulver tillsammans med en skvätt vispgrädde i en kopp. jag värmde sedan ungefär två deciliter mjölk och hällde på. det är viktigt att mjölken inte börjar koka, då kommer chokladen att smaka mannagrynsgröt... avslutningsvis pudrade jag över lite malen kanel. här går det förstås gått att variera med t.ex. kardemumma, espressopulver, eller mer kakao.

Inga kommentarer: