2011-02-01

senaps- och dillmarinerad lax


jag är väldigt förtjust i senap. det finns ju en sån otrolig mängd olika sorter och med olika smaksättningar. kosters sötstarka variant hör till mina favoriter. denna gång provade jag för första gången att göra en senapsmarinad till lax. marinaden går förstås lika bra att göra på köpt senap, men denna gång blandade jag senapen själv med hjälp av colman's senapspulver. lika delar pulver och vatten blandas och därpå tillsätts ättika, socker och salt. det blev en god, dock väl stark senap. själva marinaden bestod av en deciliter olivolja av mildare slag, saften från knappt en halv citron, två matskedar senap, tre matskedar hackad dill, salt och svartpeppar. marinaden räckte till fyra laxbitar. laxen marinerades i påsar med två bitar i varje. laxen började tillagas redan i marinaden och i ugnsvärme på 200 grader är tio minuter max. laxen serverades med en klick potatisstomp.

Inga kommentarer: