2011-02-21

vegburgare med stekta körsbärstomater, friterade lökringar och rhode island-sås


till den här rätten behövs vegburgare, riven cheddarost, körsbärstomater, gul lök, mjöl, ägg, ströbröd, créme fraîche, majonnäs, chilisås salt, peppar och en skvätt konjak. börja med rhode island dressingen genom att blanda två delar créme fraîche med en del majonnäs, chilisås, salt och peppar efter smak samt lite konjak. låt stå i kylskåp. skär upp löken i ringar. lägg dem i en skål och strö över mjöl. ta sedan bort det överflödiga mjölet. vispa upp ett ägg och häll i. blanda försiktigt och strö därefter i så mycket ströbröd att ringarna går att sära från varandra. stek burgarna på medelvärme tills de är genomstekta. strö över riven cheddarost och låt stå på eftervärmen. lägg halverade körsbärstomater vid sidorna. fritera lökringarna  i olja i en tjockbottnad stekpanna och se till att ha ett lock i närheten. servera med spenatblad.

Inga kommentarer: