2012-04-10

gräddig mangosmoothie med mynta


även mellanmålet idag gick i myntans tecken. det är en fantastisk kryddväxt! smoothie är ett bra mellanmål och funkar bra att fylla på med före eller efter träning - särskilt om den som denna innehåller ägg. äggvitan gör smoothien proteinrik, medan äggulan ger en fin krämighet. till två glas modell större mixande jag följande i en blender: en väl mogen mango, en banan, ett helt ägg + en gula, ungefär en deciliter turkisk yoghurt, ungefär en och en halv deciliter vispgrädde och så några färska myntablad. med dessa mått blir smoothien tjockt rinnande, men här är det värt att prova sig fram till en konsistens du gillar. likaså är balansen syra-sötma en smaksak. när det gäller smoothie föredrar jag lite sötare varianter och sötar genom att använda proportionellt  mer grädde än yoghurt och ibland, om jag använde syrligare bär som exempelvis jordgubbar, genom att tillsätta lite honung eller vaniljpulver.

2 kommentarer:

Annelie nilsson sa...

Gud va gott det ser ut! Jag älskar mango o älskar smoothie. Undrar, mango i vilken form använde du här? /annelie

malinda sa...

vad kul att du tyckte det ser gott ut! jag använde färsk mango här, en väldigt mogen och söt.