2012-07-20

pad thai med quorn


igår var bästa anna på malmöbesök och då vankades det pad thai här hemma. måtten här beror på hur kryddig man vill ha rätten, men här gick det åt ungefär 300 g nudlar och receptet räcker till 3-4 portioner. börja preppa genom att finhacka en kruka koriander, en stor röd chili och två vitlöksklyftor. rosta under tiden några nävar cashewnötter med lite salt salt i en stekpanna. strimla fem quornfiléer och stek dem i olja, sesamolja, japansk soya och sesamfrön. ställ undan nötterna och quornet när detta är klart. koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet, men kör dem inte helt klara eftersom de kommer att tillagas i stekpanna också. låt nudlarna rinna av, spola eventuellt av dem lite och häll dem sedan tillbaka i kastrullen. det gör inget om lite vatten är kvar. häll i olja, rejält med japansk soja, samt sesamolja och fisksås. blanda också i hälften av koriandern. se till att allt blandas och att nudlarna får en jämn ljusbrun färg av sojan. hetta snabbt upp den finhackade chilin och vitlöken i en stor stekpanna, häll sedan i nudlarna och rör om. se till att hålla nudlarna så särade från varann som möjligt. gör en grop i mitten och knäck i två ägg. fortsätt röra så att ägget tillagas. fortsätt smaka av med soja, sesamolja och fisksås samt färsk limesaft. häll upp nudlarna på ett fat och toppa med quornfiléerna, resten av koriandern och lite chili. servera med nötterna. ett tips: använd inte santa marias risnudlar till detta, då det blir lätt bara en klump av alltihopa.

Inga kommentarer: