2013-06-23

rödbetor med fetaost och persiljepesto


en knippe färska rödbetor fick bli grunden till dagens lunch.

till de ugnsbakade rödbetorna behövs: ett knippe (c:a 10 stycken) rödbetor, 200 g fetaost, olivolja, salt och peppar. jag började med att skölja rödbetorna och ta bort blasten förutom ett par centimeter på varje beta. den tunna nederdelen av roten behöll jag också. betorna förkokades i drygt en kvart i saltat vatten. därefter delade jag dem på längden och la dem i en ugnsfast form med lite olivolja i botten. jag smulade sedan över fetaosten, ringlade över olivolja, saltade och pepprade. dessa betor behövde knappt 10 minuter i ugnen på 200 grader.

som ett av tillbehören gjorde catrine en fin pesto bestående av finhackad bladpersilja, ruccola och mynta, olivolja, rapsolja, riven vitlök, parmesanost, citronzest och lite citronsaft, som tog fram sötman i betorna på ett väldigt bra sätt. det andra tillbehöret var rostade solrosfrön.

ett av de bästa sätten att njuta av färska rödbetor på!

Inga kommentarer: