2010-12-07

västerbottenpaj med extra twist


det som gör denna västerbottenpaj speciell är att den är gjord på både västerbottenost och prästost, och att den innehåller dill och schalottenlök som bryter av den intensiva ostsmaken något. börja med att mjuksteka ett par stora schalottenlökar och blanda sedan ner hackad dill. gör därefter pajskalet utifrån ett recept du gillar. vårt pajskal är baserat på dinkelmjöl, smör, en klick crème fraîche och lite salt. medan pajskalet förgräddas är det enkelt att blanda ihop ostsmeten som består av en påse riven västerbottenost och någon deciliter riven prästost, fyra deciliter vispgrädde, fyra äggulor och rikligt med svartpeppar från kvarn. bred ut lök- och dillblandningen i botten av det förgräddande pajskalet. rör om i ostsmeten och häll den sedan i pajskalet. grädda pajen i ungen i ungefär tjugo minuter på 200 grader. låt pajen vila en stund innan den skärs upp. den är otroligt god tillsammans med en skiva kallrökt lax eller två.

Inga kommentarer: