2011-02-01

tacos med svart bönröra och två sorters tomatsalsa


i senaste dn söndag fanns ett intressant och inspirerande reportage om tacos. detta skapade en hel del tacosug här i huset, men det fanns inte riktigt tid att göra någon utvecklad mathistoria av det hela. istället fyllde vi små tortillas med tacokryddad quornfärs, svart bönröra och två sorters tomatsalsa. den svart bönröran gjorde jag genom att mixa ett paket svarta bönor (zeta) med en deciliter olivolja, saften från en halv lime, en halv finhackad röd chili, en pressad vitlöksklyfta och salt. tomatsalsorna var färdigköpta; en röd och en grön. den senare var santa marias tomatillo & green chili sauce. en mycket användbar nyupptäckt, men som med lite inspiration kan göras själv. före maten åt vi gratinerade nachoschips som enkelt gjordes genom att klicka salsa på chipsen, strö över lagrad ost och grilla på 200 grader i ugnen i fem minuter.

Inga kommentarer: